H for yoga

Nørrebroløbet 2015

Lørdag d. 23. maj afholdes Nørrebroløbet for 5. gang. Det er 14 drenge i alderen 12-14 år, som bor på Nørrebro, der står bag løbet. De får hjælp af 12 venturepiloter, hvor jeg er én af dem. Drengene går til daglig i Gadepulsen, som er et værested, hvor de kommer efter skole. Her laver de flere forskellige ting og én af dem er Nørrebroløbet, som er en del af Mind Your Own Business, som igen er en del af Dansk Flygtningehjælp.

Nørrebroløbet

Jeg meldte mig som frivillig venturepilot til Nørrebroløbet fordi jeg længe har ledt efter noget frivilligt arbejde, der kunne passe godt til mig. Så det var kærlighed ved første blik, da jeg så muligheden for at forene min store passion for løb med frivilligt arbejde. Samtidig så jeg det som en oplagt mulighed for at lære Nørrebro og de drenge, der bor der, bedre at kende. Der skal ikke være nogen tvivl om, at jeg altid har haft mine forbehold for Nørrebro og hovedsagligt holdt mig til Københavns andre bydele. Men det siges, at man kun er bange for det ukendte, og der er jo ingen grund til at være bange for Nørrebro, så nu skal jeg lære det at kende.

De drenge, der arrangerer løbet, er vidt forskellige. Nogle er udadvendte og glade for at snakke, mens andre er generte og skal hjælpes på vej. Fælles for dem alle er, at de er utroligt søde, villige til at lære og top engagerede i at få lavet et super løb. De har så mange gode idéer, som bare skal hjælpes på vej og det er vildt fedt at se dem blomstre mere og mere for hver gang, jeg ser dem. Så hvis drengene kan lære mig at Nørrebro slet ikke er så farligt et sted, så kan jeg forhåbentlig lære dem at tage ansvar, give dem noget selvtillid og vise dem, at folk uden for Nørrebro slet ikke er så anderledes end dem.

GP drengene

Jeg kommer nok til at skrive lidt mere om Nørrebroløbet, jo længere frem i processen vi kommer, og jeg håber, at så mange som muligt vil sætte kryds i kalenderen lørdag d. 23. maj 2015 og være med til at gøre dagen til en succes og en ikke mindst en kæmpe positiv oplevelse for drengene!

I år har drengene valgt, at temaet for løbet skal være ”Nørrebroløbet mod mobning” og en del af overskuddet fra løbet skal gå til en organisation, der arbejder mod mobning blandt børn, så udover at støtte drengene og få motion, så støtter man også arbejdet mod mobning.

Når vi arbejder med Nørrebroløbet er vi opdelt i tre grupper og jeg er selv en del af sponsorgruppen, så hvis nogen har lyst til at sponsorere løbet med penge, lodtrækningspræmier eller oplevelser for drengene, så kontakt mig endelig.

Drengene arbejder

Indtil videre har vi en Facebookside, som du finder her, hvor vi poster vores arbejde med at stable Nørrebroløbet på benene. Der er også mulighed for at følge med på Instagram ved at følge noerrebroloebet. Snarest vil vi også få vores hjemmeside op at køre. Og så husk at tilmelde dig eventet her.

Jeg håber vi løbes ved! 😀

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

H for yoga